+36 1 257 7119 | +36 1 260 0799 | info@euromagnet.hu

Termékek

Ár

Kulcsszó

Átverés volt a pulzáló mágneses matracVisszatérve a Varosetta pulzáló mágneseire, ők csak hamisan állították, hogy mágneses matrac bármit bármennyire gyógyítani tudna, azonnal dönteni kellett a termékbemutatókon, és kamu volt, hogy csak ott akciós áron lehet megvenni, mert nem látszott, hogy mitől akciós az az ár.  A nem akciós matracáruk egymillió forint volt egyébként. Az adataik alapján a lehető legnagyobb büntetést, több mint hatmillió forintot szabott ki a GVH a BNM mágneses matracot áruló Varosetta Kft.-re.  Nemrég a szintén a pulzáló mágneses átverésben utazó Jugis 2007 Kft.-t büntette a hatóság. 

NEM GYÓG

YÍTOTT SZÍNEKKEL A PULZÁLÓ MÁGNES

Több mint hatmillió forintra bírságolta a Jugis 2007 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t (Jugis) a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert kamuztak néhány reklámjukban, amikkel  orvostechnikai, illetve gyógyászati segédeszközöket népszerűsítettek.

A GVH döntése szerint a Jugis 2013 májusa és 2014 áprilisa között tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, mert valótlanul állította, hogy a BNM pulzáló mágnesterápiás és a BNM polarizáltfény-terápiás készülékek alkalmasak betegségek, illetve az emberi szervezet működési zavarai vagy rendellenességei gyógyítására, és termékeit így is hirdette (pl. „alkalmas színekkel való gyógyításra”), valamint valótlanul tulajdonított a termékeknek az egészségre gyakorolt kedvező hatást (pl. „felgyorsítja az anyagcserét”);

  • valótlanul népszerűsítette a BNM mikroáramú kötéseket gyógyhatásokkal (pl. „pontosan a fájó helyeken fejti ki a hatását”);
  • megalapozatlanul jelenített meg diagnosztikai funkciókat a Magnetspace mágneses testelemző készülékkel végezhető vizsgálatok reklámozásakor.

A BNM pulzáló mágnesterápiás készülék a gyártói megfelelőségi nyilatkozata szerint orvostechnikai eszköz, azonban az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH) felfüggesztette a készülék forgalmazását orvostechnikai eszközként, és megtiltotta reklámozását is. A BNM polarizáltfény-terápiás készülék az EEKH szakvéleménye szerint orvostechnikai eszköz és egyben gyógyászati segédeszköz.

 A BNM mikroáramú kötés a gyártói megfelelőségi nyilatkozata szerint orvostechnikai eszköz, ám azt az EEKH nem vizsgálta. A Magnetspace mágneses testelemző készülékről a Jugis be sem nyújtott gyártói megfelelőségi nyilatkozatot a GVH-nak, ám kiderült, hogy az EEKH felfüggesztette a készülék forgalmazását orvostechnikai eszközként, a készülék reklámozását pedig szintén megtiltotta.