+36 1 257 7119 | +36 1 260 0799 | info@euromagnet.hu

Termékek

Ár

Kulcsszó

Címkék

Pot mágnesek

Az állandó mágnesek és mágnesrendszerek alkalmazása a készülékekben és gépiesítésben lényegében azoknak a mechanikai erőknek a kihasználására szorítkozik, amelyeket az állandómágnesek egy másra vagy a ferromágneses anyagokra kifejtenek. A potmágnes egy olyan eszköz, melyben az állandómágnes lágyvas fazékban helyezkedik el. Az elhelyezés, méretezett , a kívánt funkcióhoz mérten kerül össze építésre. Melynek feladata a mágnespólusból kijövő fluxust a tapadófelülethez vezetni.
A potmágnes a mágneses tér irányításával a szabad szórásban használt mágnesek tapadóerejét jelentősen felülmúlja. A fémházzal készült mágneseket pot mágneseknek nevezik.
A ház anyaga, a felhasználói igények és a felhasználási körülmények alapján kerül kialakításra. Nem csak a ház anyaga, de a beépített mágnesek is többfélék lehetnek. AlNiCo, neodímium, szamárium, vagy akár ferrit mágnesekből is készülhetnek. A különböző mágnes és ház kombinációkkal a nyers mágnesek tulajdonságait jócskán meghaladó eszközök készíthetők, melyekkel az egészen speciális igények is kielégíthetők.
A ház funkcióját tekintve felerősíti a benne elhelyezett mágnesek tulajdonságait, illetve megvédi azokat a külső környezet egyes káros hatásaitól, valamint az összecsapódás okozta repedésektől, törésektől is.

POTMÁGNES TECHNIKAI ADATOK