Menu
Your Cart

Technikai adatok RSS Feed

Technikai adatok

18 jún. Milyen ragasztót használjunk a mágnesek ragasztásához I
Office 0 26
https://www.euromagnet.hu/ragasztók-mágnesekhezA mágnesek ragasztása során fontos figyelembe venni a mágnes típusát és az alkalmazás követelményeit. A különböző mágnesek különböző anyagokból készülnek, amelyek sajátos tulajdonságokkal rendelkeznek.Ragasztó típusok Epoxi ragasztók, Ciánakrilát ragasztók,Az epoxi ragasztók általában jól teljesítenek ..
09 jún. MILYEN MESSZIRŐL KAPCSOLJÁK A MÁGNESEK A REED CSÖVET?
Erno 0 63
A permanens mágnes által kapcsolt Reed cső (reed switch) működési távolsága számos tényezőtől függ, beleértve a mágnes erejét, a Reed cső érzékenységét, és a környezeti körülményeket. Általánosságban azonban néhány irányadó adat:Mágnes erőssége: Az erősebb mágnesek nagyobb távolságból képesek kapcsolni a Reed csövet. A neodímium mágnesek például jó..
22 máj. Mágneses ajtó ablak csappantyú - ultra vékony
0 431
Ultravékony kivitel: Csak 3,5 mm vastag, 2 kg mágneses erővel. Ez a mágnes elég vékony ahhoz, hogy észrevétlen maradjon, ugyanakkor elég erős ahhoz, hogy zárva tartsa a bútorok, szekrényfiókok, fedelek, tolóajtók vagy redőnyök záródását. Tökéletes a lakókocsi fiókjainak utazás közbeni zárva tartásához.Erős ragasztó: A kétoldalas ragasztószalag elég..
22 máj. Mi a különbség a mágneses fluxussűrűség, a mágneses fluxus és a maradék fluxussűrűség között?
0 313
Mindegyik fogalom a mágnesességhez kapcsolódik, de ennek különböző aspektusait írjuk leMágneses fluxus (Φ): Képzelje el a mágneses mezőt láthatatlan vonalakként, amelyek egy északi pólusból erednek, és visszahurkolnak egy déli pólusra. A mágneses fluxus az adott területen áthaladó képzeletbeli vonalak teljes számának mértéke. Képzeld el úgy, mint a..
12 máj. A mágnes tartó erejének meghatározásához a kilogramm vagy a Newton mértékegységet kell használni?
0 365
A mágnes leszakadási nagyságának meghatározásához a helyes mértékegység a Newton (N). A Newton az erő mértékegysége a Nemzetközi Mértékegységrendszerben (SI rendszer). A mágneses leszakadási nagyság arra az erőre utal, amely szükséges ahhoz, hogy a mágnes elváljon egy vaslemeztől vagy egy másik mágnesestől, amelyhez tapadt.Ezzel szemben a kilogramm..
12 máj. Hogyan működik a homopolar, másnéven  Faraday motor?
0 223
A homopolar motor, amelyet gyakran Faraday-motornak is neveznek Michael Faraday után, aki 1821-ben felfedezte, a legegyszerűbb elektromos motor típus. Ez az eszköz demonstrálja az elektromágneses erőket és azok interakcióját a mozgással. Az alábbiakban bemutatom, hogyan működik a homopolar motor:AlapelvekA homopolar motor működésének alapja az elek..
12 máj. Mit a jelentősége a RoHS irányelveknek 2011/65/EU?
0 472
A RoHS irányelv (2011/65/EU), amely az eredeti 2002/95/EK irányelvet váltotta fel, az Európai Unió szabályozása, amely korlátozza bizonyos veszélyes anyagok használatát elektromos és elektronikai berendezésekben. RoHS az angol „Restriction of Hazardous Substances” kifejezés rövidítése, ami „Veszélyes Anyagok Használatának Korlátozása”-t jelenti.Csö..
10 máj. Mágnesek  abszolút nulla fokon
0 374
Az abszolút nulla fok, ami a termikus energia hiányának elméleti állapota (-273,15 Celsius fok, vagy 0 Kelvin), számos érdekes változást okozhat a mágnesek tulajdonságaiban. Néhány jelentős változás:Megnövekedett mágneses rendezettség: A hőmérséklet csökkenésével a mágneses momentumok rendezettsége növekszik, mivel a termikus fluktuációk, amelyek z..
10 máj. Mágneses tulajdonságok - jellemzők ismertetése
0 329
A mágnesekkel kapcsolatos technikai jellemzők megértése érdekében néhány alapvető mágneses fogalmat és jellemzőt érdemes tisztázni. Itt van néhány kulcsfontosságú mágneses érték és annak magyarázata: Remanencia (Br)A remanencia, vagy maradó mágnesesség azt a maximális mágneses fluxussűrűséget jelenti, amelyet a mágnes képes fenntartani, miután eltá..
10 máj. Permanens mágnes - számítások
0 290
Permanens mágnesek esetében több fontos fizikai jellemzőt is számolhatunk, amelyek segítenek megérteni és optimalizálni azok alkalmazását különféle területeken. Itt van néhány alapvető képlet, amelyek a leggyakrabban használt mágneses értékek kiszámítására szolgálnak:1. Mágneses Fluxussűrűség (B)Ahogy korábban említettem, a mágneses fluxussűrűség e..
10 máj. Negatív hőtartományban, hogyan változik a mágnesek  tulajdonsága?
0 137
A permanens mágnesek tulajdonságai jelentősen változhatnak, ha extrém alacsony hőmérsékleteknek vannak kitéve, azaz negatív hőmérsékleti tartományban. Itt néhány általános hatást sorolok fel, amelyek jellemzők lehetnek a különböző típusú mágnesekre ilyen körülmények között:1.     Neodímium mágnesek (NdFeB): Alacsony hőmérsékleteken a neodímium mágn..
10 máj. Permanens mágnesek típusai és hőtűrésük
0 254
 A permanens mágnesek olyan anyagok, amelyek hosszú ideig megőrzik a mágneses tulajdonságaikat anélkül, hogy külső mágneses mezőbe lennének helyezve. Különböző típusaik vannak, mindegyiknek más-más alkalmazási területe és hőtűrése van. Íme néhány gyakori típus és azok jellemzői:Neodímium mágnesek (NdFeB): Ezek a mágnesek rendkívül erősek, így a leg..
Tételek: 1 - 12 / 18 (2 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.