Menu
Your Cart

Delejes hírek RSS Feed

13 jún. METEORITOK GYŰJTÉSE MÁGNESSEL
Erno 0 77
A metorok a világűrből nagy sebességgel a Föld légkörébe belépő testeknek a Föld felszínére hullott maradványai. A nagyobb (legalább 0,1 mg tömegű) részecskék az átlagosan 90-130 km-es magasságban a légkör gázaival ütközve felizzanak, és az ún. „hullócsillag” jelenséget okozzák. A felizzás következtében anyaguk többnyire teljesen elfogy. A meteorit..
28 máj. A MÁGNESES ERŐTÉR DOMBORZATI KÉPE
Erno 0 113
Formailag ez a kép teljesen hasonló, mint egy domborzati térkép. A hasonlóság nem véletlen. A domborzati térkép szintvonalai a magasságtól függően változnak, azaz a helyzeti energia szintjeinek megfelelően. A televízió képernyőjén megjelenő kép a mágneses erőtér eltérítésének szintjeit jelzi, azaz ugyancsak energiaszinteket.Ha most a három szín sor..
28 máj. Eltérítették a  mágneses erővonalakat Fertőbozon
0 263
A fertőbozi Széchenyi István Geofizikai Obszervatórium területén a magyar űrkutatás és az intézményünk jövője szempontjából fontos létesítmény készült el. A hosszas tervezést és előkészítést követően megépült laboratóriumban geofizikai méréseket végezhetünk, szimuláljuk az űrbéli mágneses körülményeket, vagyis lehozzuk a Földre az ottani viszonyoka..
26 máj.
Office 0 142
A mágneses társasjátékok izgalmas és innovatív szórakozási lehetőségeket kínálnak minden korosztály számára. Könnyen hordozhatóak, így tökéletesek utazásokhoz és nyaralásokhoz. A mágnesek biztosítják, hogy a játék elemei mindig a helyükön maradjanak, még akkor is, ha útközben játszunk. A játékok fejlesztik a kézügyességet és a problémamegoldó képes..
22 máj. Mágneses ajtó ablak csappantyú - ultra vékony
0 431
Ultravékony kivitel: Csak 3,5 mm vastag, 2 kg mágneses erővel. Ez a mágnes elég vékony ahhoz, hogy észrevétlen maradjon, ugyanakkor elég erős ahhoz, hogy zárva tartsa a bútorok, szekrényfiókok, fedelek, tolóajtók vagy redőnyök záródását. Tökéletes a lakókocsi fiókjainak utazás közbeni zárva tartásához.Erős ragasztó: A kétoldalas ragasztószalag elég..
12 máj. Európa aranyérmese lett a magyar fejlesztésű mágneses egér
0 172
Az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetének tudományos munkatársa, Gasparics Antal, valamint két társa, Szöllősy János és Farkas Tibor találmánya a közelmúltban megrendezett Géniusz-Európa Nemzetközi Találmányi Vásáron – amelyen húsz országból, többek között Kínából, az Egyesült Államokból, Svédországból állítottak ki találmányokat –..
12 máj. Hogyan működik a homopolar, másnéven  Faraday motor?
0 223
A homopolar motor, amelyet gyakran Faraday-motornak is neveznek Michael Faraday után, aki 1821-ben felfedezte, a legegyszerűbb elektromos motor típus. Ez az eszköz demonstrálja az elektromágneses erőket és azok interakcióját a mozgással. Az alábbiakban bemutatom, hogyan működik a homopolar motor:AlapelvekA homopolar motor működésének alapja az elek..
12 máj. Mit a jelentősége a RoHS irányelveknek 2011/65/EU?
0 472
A RoHS irányelv (2011/65/EU), amely az eredeti 2002/95/EK irányelvet váltotta fel, az Európai Unió szabályozása, amely korlátozza bizonyos veszélyes anyagok használatát elektromos és elektronikai berendezésekben. RoHS az angol „Restriction of Hazardous Substances” kifejezés rövidítése, ami „Veszélyes Anyagok Használatának Korlátozása”-t jelenti.Csö..
01 máj. Milyen erősen tapad egy mágnes a vas felületre?
0 177
A mágnes tapadási ereje a vas felületéhez több tényezőtől függ:A mágnes típusa és erőssége: A neodímium mágnesek, amelyek az egyik legerősebb ritkaföldfém mágnesek közé tartoznak, sokkal erősebben tapadnak, mint például a kerámia mágnesek.A vas felületének minősége: Sima, tiszta felületen a mágnes jobban tapad, mint durva vagy rozsdás felületen.A m..
01 máj. Szúnyogháló rögzítése mágnessel.
Office 0 158
Szúnyogháló rögzítése mágnessel. A tavasz megérkezésével, egy kellemetlen rovar is megérkezett.Mindenki megtapasztalta, hogy az éjszakai pihenést képes tönkre tenni egy szúnyog.  A kellemes, friss levegő, egy meleg nap után teljes pihenést biztosít, ha nem érkezik a hívatlan vendég, a szúnyog. A mágneses szúnyogháló szett, mágnesek segítségével rög..
01 máj. MIÉRT ETETNEK A TEHÉNNEL MÁGNEST ?
Office 0 159
MIÉRT ETETNEK A TEHÉNNEL MÁGNEST ? A szarvasmarhák takarmányozása során előfordulhat, hogy a takarmányban drótdarabok kerülnek. Előfordulhat, hogy a legeléskor kerül az állat bendőjébe fém részecske. Ezek a fém tárgyak súlyos belső sérüléseket okozhatnak a bendőben és a szomszédos szervekben, beleértve a szívet. Ezeknek a veszélyeknek a kiszűrésére..
01 máj. A mágnesek felfedezése és fejlődése
Office 0 153
A mágnesek felfedezése és fejlődése. A mágnesek felfedezése és fejlődése folyamatosan alakította az emberi civilizációt. A mágnesesség jelensége iránti kíváncsiság vezette az embereket az iránytű feltalálásától a modern elektromos és elektronikus alkalmazásokig. A mágnesek fontos szerepet játszanak az élet számos területén, és a jövőben továbbra is..
Tételek: 1 - 12 / 12 (1 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.