Menu
Your Cart

Magnetikus Tudomány: Innovációk és érdekességek RSS Feed

18 jún. Milyen ragasztót használjunk a mágnesek ragasztásához I
Office 0 26
https://www.euromagnet.hu/ragasztók-mágnesekhezA mágnesek ragasztása során fontos figyelembe venni a mágnes típusát és az alkalmazás követelményeit. A különböző mágnesek különböző anyagokból készülnek, amelyek sajátos tulajdonságokkal rendelkeznek.Ragasztó típusok Epoxi ragasztók, Ciánakrilát ragasztók,Az epoxi ragasztók általában jól teljesítenek ..
13 jún. METEORITOK GYŰJTÉSE MÁGNESSEL
Erno 0 77
A metorok a világűrből nagy sebességgel a Föld légkörébe belépő testeknek a Föld felszínére hullott maradványai. A nagyobb (legalább 0,1 mg tömegű) részecskék az átlagosan 90-130 km-es magasságban a légkör gázaival ütközve felizzanak, és az ún. „hullócsillag” jelenséget okozzák. A felizzás következtében anyaguk többnyire teljesen elfogy. A meteorit..
09 jún. MILYEN MESSZIRŐL KAPCSOLJÁK A MÁGNESEK A REED CSÖVET?
Erno 0 63
A permanens mágnes által kapcsolt Reed cső (reed switch) működési távolsága számos tényezőtől függ, beleértve a mágnes erejét, a Reed cső érzékenységét, és a környezeti körülményeket. Általánosságban azonban néhány irányadó adat:Mágnes erőssége: Az erősebb mágnesek nagyobb távolságból képesek kapcsolni a Reed csövet. A neodímium mágnesek például jó..
28 máj. A MÁGNESES ERŐTÉR DOMBORZATI KÉPE
Erno 0 113
Formailag ez a kép teljesen hasonló, mint egy domborzati térkép. A hasonlóság nem véletlen. A domborzati térkép szintvonalai a magasságtól függően változnak, azaz a helyzeti energia szintjeinek megfelelően. A televízió képernyőjén megjelenő kép a mágneses erőtér eltérítésének szintjeit jelzi, azaz ugyancsak energiaszinteket.Ha most a három szín sor..
28 máj. Eltérítették a  mágneses erővonalakat Fertőbozon
0 263
A fertőbozi Széchenyi István Geofizikai Obszervatórium területén a magyar űrkutatás és az intézményünk jövője szempontjából fontos létesítmény készült el. A hosszas tervezést és előkészítést követően megépült laboratóriumban geofizikai méréseket végezhetünk, szimuláljuk az űrbéli mágneses körülményeket, vagyis lehozzuk a Földre az ottani viszonyoka..
26 máj.
Office 0 142
A mágneses társasjátékok izgalmas és innovatív szórakozási lehetőségeket kínálnak minden korosztály számára. Könnyen hordozhatóak, így tökéletesek utazásokhoz és nyaralásokhoz. A mágnesek biztosítják, hogy a játék elemei mindig a helyükön maradjanak, még akkor is, ha útközben játszunk. A játékok fejlesztik a kézügyességet és a problémamegoldó képes..
22 máj. Mágneses ajtó ablak csappantyú - ultra vékony
0 431
Ultravékony kivitel: Csak 3,5 mm vastag, 2 kg mágneses erővel. Ez a mágnes elég vékony ahhoz, hogy észrevétlen maradjon, ugyanakkor elég erős ahhoz, hogy zárva tartsa a bútorok, szekrényfiókok, fedelek, tolóajtók vagy redőnyök záródását. Tökéletes a lakókocsi fiókjainak utazás közbeni zárva tartásához.Erős ragasztó: A kétoldalas ragasztószalag elég..
22 máj. Mi a különbség a mágneses fluxussűrűség, a mágneses fluxus és a maradék fluxussűrűség között?
0 313
Mindegyik fogalom a mágnesességhez kapcsolódik, de ennek különböző aspektusait írjuk leMágneses fluxus (Φ): Képzelje el a mágneses mezőt láthatatlan vonalakként, amelyek egy északi pólusból erednek, és visszahurkolnak egy déli pólusra. A mágneses fluxus az adott területen áthaladó képzeletbeli vonalak teljes számának mértéke. Képzeld el úgy, mint a..
12 máj. Európa aranyérmese lett a magyar fejlesztésű mágneses egér
0 172
Az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetének tudományos munkatársa, Gasparics Antal, valamint két társa, Szöllősy János és Farkas Tibor találmánya a közelmúltban megrendezett Géniusz-Európa Nemzetközi Találmányi Vásáron – amelyen húsz országból, többek között Kínából, az Egyesült Államokból, Svédországból állítottak ki találmányokat –..
12 máj. A mágnes tartó erejének meghatározásához a kilogramm vagy a Newton mértékegységet kell használni?
0 365
A mágnes leszakadási nagyságának meghatározásához a helyes mértékegység a Newton (N). A Newton az erő mértékegysége a Nemzetközi Mértékegységrendszerben (SI rendszer). A mágneses leszakadási nagyság arra az erőre utal, amely szükséges ahhoz, hogy a mágnes elváljon egy vaslemeztől vagy egy másik mágnesestől, amelyhez tapadt.Ezzel szemben a kilogramm..
12 máj. Hogyan működik a homopolar, másnéven  Faraday motor?
0 223
A homopolar motor, amelyet gyakran Faraday-motornak is neveznek Michael Faraday után, aki 1821-ben felfedezte, a legegyszerűbb elektromos motor típus. Ez az eszköz demonstrálja az elektromágneses erőket és azok interakcióját a mozgással. Az alábbiakban bemutatom, hogyan működik a homopolar motor:AlapelvekA homopolar motor működésének alapja az elek..
12 máj. Mit a jelentősége a RoHS irányelveknek 2011/65/EU?
0 472
A RoHS irányelv (2011/65/EU), amely az eredeti 2002/95/EK irányelvet váltotta fel, az Európai Unió szabályozása, amely korlátozza bizonyos veszélyes anyagok használatát elektromos és elektronikai berendezésekben. RoHS az angol „Restriction of Hazardous Substances” kifejezés rövidítése, ami „Veszélyes Anyagok Használatának Korlátozása”-t jelenti.Csö..
Tételek: 1 - 12 / 25 (3 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.