Menu
Your Cart

Magnetikus Tudomány: Innovációk és érdekességek RSS Feed

26 máj.
0 18
A mágneses társasjátékok izgalmas és innovatív szórakozási lehetőségeket kínálnak minden korosztály számára. Könnyen hordozhatóak, így tökéletesek utazásokhoz és nyaralásokhoz. A mágnesek biztosítják, hogy a játék elemei mindig a helyükön maradjanak, még akkor is, ha útközben játszunk. A játékok fejlesztik a kézügyességet és a problémamegoldó képes..
22 máj. Mágneses ajtó ablak csappantyú - ultra vékony
0 41
Ultravékony kivitel: Csak 3,5 mm vastag, 2 kg mágneses erővel. Ez a mágnes elég vékony ahhoz, hogy észrevétlen maradjon, ugyanakkor elég erős ahhoz, hogy zárva tartsa a bútorok, szekrényfiókok, fedelek, tolóajtók vagy redőnyök záródását. Tökéletes a lakókocsi fiókjainak utazás közbeni zárva tartásához.Erős ragasztó: A kétoldalas ragasztószalag elég..
22 máj. Mi a különbség a mágneses fluxussűrűség, a mágneses fluxus és a maradék fluxussűrűség között?
0 39
Mindegyik fogalom a mágnesességhez kapcsolódik, de ennek különböző aspektusait írjuk leMágneses fluxus (Φ): Képzelje el a mágneses mezőt láthatatlan vonalakként, amelyek egy északi pólusból erednek, és visszahurkolnak egy déli pólusra. A mágneses fluxus az adott területen áthaladó képzeletbeli vonalak teljes számának mértéke. Képzeld el úgy, mint a..
12 máj. Európa aranyérmese lett a magyar fejlesztésű mágneses egér
0 40
Az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutatóintézetének tudományos munkatársa, Gasparics Antal, valamint két társa, Szöllősy János és Farkas Tibor találmánya a közelmúltban megrendezett Géniusz-Európa Nemzetközi Találmányi Vásáron – amelyen húsz országból, többek között Kínából, az Egyesült Államokból, Svédországból állítottak ki találmányokat –..
12 máj. A mágnes tartó erejének meghatározásához a kilogramm vagy a Newton mértékegységet kell használni?
0 91
A mágnes leszakadási nagyságának meghatározásához a helyes mértékegység a Newton (N). A Newton az erő mértékegysége a Nemzetközi Mértékegységrendszerben (SI rendszer). A mágneses leszakadási nagyság arra az erőre utal, amely szükséges ahhoz, hogy a mágnes elváljon egy vaslemeztől vagy egy másik mágnesestől, amelyhez tapadt.Ezzel szemben a kilogramm..
12 máj. Hogyan működik a homopolar, másnéven  Faraday motor?
0 53
A homopolar motor, amelyet gyakran Faraday-motornak is neveznek Michael Faraday után, aki 1821-ben felfedezte, a legegyszerűbb elektromos motor típus. Ez az eszköz demonstrálja az elektromágneses erőket és azok interakcióját a mozgással. Az alábbiakban bemutatom, hogyan működik a homopolar motor:AlapelvekA homopolar motor működésének alapja az elek..
12 máj. Mit a jelentősége a RoHS irányelveknek 2011/65/EU?
0 87
A RoHS irányelv (2011/65/EU), amely az eredeti 2002/95/EK irányelvet váltotta fel, az Európai Unió szabályozása, amely korlátozza bizonyos veszélyes anyagok használatát elektromos és elektronikai berendezésekben. RoHS az angol „Restriction of Hazardous Substances” kifejezés rövidítése, ami „Veszélyes Anyagok Használatának Korlátozása”-t jelenti.Csö..
10 máj. Mágnesek  abszolút nulla fokon
0 99
Az abszolút nulla fok, ami a termikus energia hiányának elméleti állapota (-273,15 Celsius fok, vagy 0 Kelvin), számos érdekes változást okozhat a mágnesek tulajdonságaiban. Néhány jelentős változás:Megnövekedett mágneses rendezettség: A hőmérséklet csökkenésével a mágneses momentumok rendezettsége növekszik, mivel a termikus fluktuációk, amelyek z..
10 máj. Mágneses tulajdonságok - jellemzők ismertetése
0 97
A mágnesekkel kapcsolatos technikai jellemzők megértése érdekében néhány alapvető mágneses fogalmat és jellemzőt érdemes tisztázni. Itt van néhány kulcsfontosságú mágneses érték és annak magyarázata: Remanencia (Br)A remanencia, vagy maradó mágnesesség azt a maximális mágneses fluxussűrűséget jelenti, amelyet a mágnes képes fenntartani, miután eltá..
10 máj. Permanens mágnes - számítások
0 90
Permanens mágnesek esetében több fontos fizikai jellemzőt is számolhatunk, amelyek segítenek megérteni és optimalizálni azok alkalmazását különféle területeken. Itt van néhány alapvető képlet, amelyek a leggyakrabban használt mágneses értékek kiszámítására szolgálnak:1. Mágneses Fluxussűrűség (B)Ahogy korábban említettem, a mágneses fluxussűrűség e..
10 máj. Negatív hőtartományban, hogyan változik a mágnesek  tulajdonsága?
0 48
A permanens mágnesek tulajdonságai jelentősen változhatnak, ha extrém alacsony hőmérsékleteknek vannak kitéve, azaz negatív hőmérsékleti tartományban. Itt néhány általános hatást sorolok fel, amelyek jellemzők lehetnek a különböző típusú mágnesekre ilyen körülmények között:1.     Neodímium mágnesek (NdFeB): Alacsony hőmérsékleteken a neodímium mágn..
10 máj. Permanens mágnesek típusai és hőtűrésük
0 100
 A permanens mágnesek olyan anyagok, amelyek hosszú ideig megőrzik a mágneses tulajdonságaikat anélkül, hogy külső mágneses mezőbe lennének helyezve. Különböző típusaik vannak, mindegyiknek más-más alkalmazási területe és hőtűrése van. Íme néhány gyakori típus és azok jellemzői:Neodímium mágnesek (NdFeB): Ezek a mágnesek rendkívül erősek, így a leg..
Tételek: 1 - 12 / 20 (2 oldal)
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.