Menu
Your Cart

Neodímium gyűrű mágnes, 10mm x 4mm x 5mm, N48

Neodímium gyűrű mágnes,  10mm x 4mm x 5mm, N48
Neodímium gyűrű mágnes,  10mm x 4mm x 5mm, N48
Neodímium gyűrű mágnes,  10mm x 4mm x 5mm, N48
Neodímium gyűrű mágnes,  10mm x 4mm x 5mm, N48
Neodímium gyűrű mágnes, 10mm x 4mm x 5mm, N48

A neodímium mágnes egy ferromágneses anyag. A mágneses tulajdonságokat tekintve a legstabilabb mágnes típusokhoz tartozik. A neodímium mágnesötvözet mikrokristályos szemcsékből áll, amelyek a gyártás során erős mágneses mezőben kerülnek elhelyezésre, így mágneses tengelyeik ugyanabba az irányba mutatnak. Mágneses értékeit tekintve jelentősen túlszárnyalja a hagyományos stroncium ferrit értékeit ( 18 szoros értékkel ) valamint az első ritka földfém mágnes első generációját, a Szamárium-kobalt mágneseket is.

A típus jelölése ( N ). A mágnes típus korrózió hajlama magas, ezért felületvédelemmel kerül ki a gyártósorból. A magasabb értékek erősebb mágneseket jeleznek ( pl.: N48 ). A szinterezett NdFeB mágnesek esetében széles körben ismert nemzetközi osztályozás létezik. Értékeik 35 és 52 között mozognak. Az értékek előtti első N betű a neodímium rövidítése, azaz szinterezett NdFeB mágneseket jelent pl.:N52.

A ritkaföldfém mágnesekben rejlő erők nagy veszélyeket hordozhatnak. A néhány köbcentiméternél nagyobb neodímium mágnesek elég erősek ahhoz, hogy két mágnes közé szorított testrészeken sérülést okozzanak, még csonttörések is előfordulhatnak. A mágnesek lenyelése halált is okozhatnak, ha ilyen történik azonnal orvoshoz kell fordulni.

A „Technikai adatokban” lévő értékek tájékoztató jellegűek.

Technikai adatok
Forma Gyűrű
Méret 10 x 4 x 5 mm
Anyag NdFeB
Anyag minőség N48
Felület védelem Nikkel
Tapadóerő (Newton) 2.55 kg ( 25.5Newton )
Maximális hőterhelés 80 C ⁰
Mágnesezés iránya Axiális
Felületi mágneses érték ( gauss ) 1572
1
235 Ft
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Cikkszám: N10x4x5GY-N48
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.