Menu
Your Cart

Neodímium hasáb mágnes, 5mm x 5mm x 3mm, N52

Neodímium hasáb mágnes,  5mm x 5mm x 3mm, N52
Neodímium hasáb mágnes,  5mm x 5mm x 3mm, N52
Neodímium hasáb mágnes,  5mm x 5mm x 3mm, N52
Neodímium hasáb mágnes,  5mm x 5mm x 3mm, N52
Neodímium hasáb mágnes, 5mm x 5mm x 3mm, N52

A neodímium mágnes egy ferromágneses anyag. A mágneses tulajdonságokat tekintve a legstabilabb mágnes típusokhoz tartozik. A neodímium mágnesötvözet mikrokristályos szemcsékből áll, amelyek a gyártás során erős mágneses mezőben kerülnek elhelyezésre, így mágneses tengelyeik ugyanabba az irányba mutatnak. Mágneses értékeit tekintve jelentősen túlszárnyalja a hagyományos stroncium ferrit értékeit ( 18 szoros értékkel ) valamint az első ritka földfém mágnes első generációját, a Szamárium-kobalt mágneseket is.

A típus jelölése ( N ). A mágnes típus korrózió hajlama magas, ezért felületvédelemmel kerül ki a gyártósorból. A magasabb értékek erősebb mágneseket jeleznek ( pl.: N48 ). A szinterezett NdFeB mágnesek esetében széles körben ismert nemzetközi osztályozás létezik. Értékeik 35 és 52 között mozognak. Az értékek előtti első N betű a neodímium rövidítése, azaz szinterezett NdFeB mágneseket jelent pl.:N52.

A ritkaföldfém mágnesekben rejlő erők nagy veszélyeket hordozhatnak. A néhány köbcentiméternél nagyobb neodímium mágnesek elég erősek ahhoz, hogy két mágnes közé szorított testrészeken sérülést okozzanak, még csonttörések is előfordulhatnak. A mágnesek lenyelése halált is okozhatnak, ha ilyen történik azonnal orvoshoz kell fordulni.

A „Technikai adatokban” lévő értékek tájékoztató jellegűek.

Technikai adatok
Forma Hasáb
Méret 5 x 5 x 3 mm
Anyag NdFeB
Anyag minőség N52
Felület védelem Nikkel
Tapadóerő (Newton) 1 kg
Maximális hőterhelés 80 C ⁰
Mágnesezés iránya Lapjára mágnesezett
Felületi mágneses érték ( gauss ) 5411
1
110 Ft
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Cikkszám: N5x5x3H-N52
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.