Menu
Your Cart

Neodímium korong mágnes, 10mm x 10mm, N35UH

Neodímium korong mágnes,   10mm x 10mm, N35UH
Neodímium korong mágnes,   10mm x 10mm, N35UH
Új
Neodímium korong mágnes,   10mm x 10mm, N35UH
Neodímium korong mágnes,   10mm x 10mm, N35UH
Neodímium korong mágnes, 10mm x 10mm, N35UH

A neodímium mágnes egy ferromágneses anyag. A mágneses tulajdonságokat tekintve a legstabilabb mágnes típusokhoz tartozik. A neodímium mágnesötvözet mikrokristályos szemcsékből áll, amelyek a gyártás során erős mágneses mezőben kerülnek elhelyezésre, így mágneses tengelyeik ugyanabba az irányba mutatnak. Mágneses értékeit tekintve jelentősen túlszárnyalja a hagyományos stroncium ferrit értékeit ( 18 szoros értékkel ) valamint az első ritka földfém mágnes első generációját, a Szamárium-kobalt mágneseket is.

A típus jelölése ( N ). A mágnes típus korrózió hajlama magas, ezért felületvédelemmel kerül ki a gyártósorból. A magasabb értékek erősebb mágneseket jeleznek ( pl.: N48 ). A szinterezett NdFeB mágnesek esetében széles körben ismert nemzetközi osztályozás létezik. Értékeik 35 és 52 között mozognak. Az értékek előtti első N betű a neodímium rövidítése, azaz szinterezett NdFeB mágneseket jelent pl.:N52.

A ritkaföldfém mágnesekben rejlő erők nagy veszélyeket hordozhatnak. A néhány köbcentiméternél nagyobb neodímium mágnesek elég erősek ahhoz, hogy két mágnes közé szorított testrészeken sérülést okozzanak, még csonttörések is előfordulhatnak. A mágnesek lenyelése halált is okozhatnak, ha ilyen történik azonnal orvoshoz kell fordulni.

A „Technikai adatokban” lévő értékek tájékoztató jellegűek.


Technikai adatok
Forma Korong
Méret 10 x 10 mm
Anyag NdFeB
Felület védelem Nikkel
Tapadóerő (Newton) 3.8 kg ( 38 Newton )
Maximális hőterhelés 180 C ⁰
Mágnesezés iránya Axiális
410 Ft
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Cikkszám: N10x10K-N35UH
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.