Menu
Your Cart

Neodímium korong mágnes, 40mm x 15mm, N55

Neodímium korong mágnes,   40mm x 15mm, N55
Neodímium korong mágnes,   40mm x 15mm, N55
Új
Neodímium korong mágnes,   40mm x 15mm, N55
Neodímium korong mágnes,   40mm x 15mm, N55
Neodímium korong mágnes, 40mm x 15mm, N55

A neodímium mágnes egy ferromágneses anyag. A mágneses tulajdonságokat tekintve a legstabilabb mágnes típusokhoz tartozik. A neodímium mágnesötvözet mikrokristályos szemcsékből áll, amelyek a gyártás során erős mágneses mezőben kerülnek elhelyezésre, így mágneses tengelyeik ugyanabba az irányba mutatnak. Mágneses értékeit tekintve jelentősen túlszárnyalja a hagyományos stroncium ferrit értékeit ( 18 szoros értékkel ) valamint az első ritka földfém mágnes első generációját, a Szamárium-kobalt mágneseket is.

A típus jelölése ( N ). A mágnes típus korrózió hajlama magas, ezért felületvédelemmel kerül ki a gyártósorból. A magasabb értékek erősebb mágneseket jeleznek ( pl.: N48 ). A szinterezett NdFeB mágnesek esetében széles körben ismert nemzetközi osztályozás létezik. Értékeik 35 és 52 között mozognak. Az értékek előtti első N betű a neodímium rövidítése, azaz szinterezett NdFeB mágneseket jelent pl.:N52.

A ritkaföldfém mágnesekben rejlő erők nagy veszélyeket hordozhatnak. A néhány köbcentiméternél nagyobb neodímium mágnesek elég erősek ahhoz, hogy két mágnes közé szorított testrészeken sérülést okozzanak, még csonttörések is előfordulhatnak. A mágnesek lenyelése halált is okozhatnak, ha ilyen történik azonnal orvoshoz kell fordulni.

Technikai adatok
Forma Korong
Méret 40 x 15 mm
Anyag NdFeB
Anyag minőség N55
Felület védelem Nikkel
Felületi mágneses érték (gauss) 4440
Tapadóerő (Newton) 50 kg ( 500 Newton )
Maximális hőterhelés 60 C ⁰
Mágnesezés iránya Axiális
1
8 650 Ft
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Cikkszám: N40x15K-N55
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.