Menu
Your Cart

Polarizációs fólia 50 mm x 50 mm

Polarizációs fólia 50 mm x 50 mm
Polarizációs fólia 50 mm x 50 mm
Polarizációs fólia 50 mm x 50 mm
Polarizációs fólia 50 mm x 50 mm
Polarizációs fólia 50 mm x 50 mm
Polarizációs fólia 50 mm x 50 mm
Polarizációs fólia 50 mm x 50 mm

a mágneses polarizációs fólia, amelyet angolul "magnetic viewer" vagy "magnetic viewing film" néven ismernek, egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a mágneses mezők láthatóvá tételét. Ez a fólia olyan anyagból készül, amely reagál a mágneses mező jelenlétére, és vizuálisan megmutatja a mágneses mező vonalait és mintáit. Amikor a fóliát egy mágneses tárgy fölé helyezik, a mágneses mező mintái sötétebb vagy világosabb színekben jelennek meg a fólián, így láthatóvá téve a mező erősségét és irányát. Ez a fólia különösen hasznos mágnesek vizsgálatához, mágneses mezők tanulmányozásához és oktatási célokra.A rejtett mágneses terek felderítéséhez. A mágneses rendszerek megfelelőségének ellenőrzéséhez. Mágnesek, mágnesezett anyagok repedés vizsgálatához használható rugalmas fólia.

AA fólia kizárólag a permanens mágneses terek kimutatására alkalmas.

Elektromágneses rendszerekhez nem használható.

A szabvány méreteken túl egyedi mértben is rendelhető. 

50 * 50mm * 0,18mm vastagságú

Ferrit, Alnico, neodímium, mágnesfólia, ragasztott neodímium, acélmágnes mágneses ellenőrzéséhez, repedés vizsgálathoz.

Rejtett, vagy burkolt permanens mágneses mező  megjelenítéséhez

A mágneses polarizációs fólia (vagy egyszerűen mágnesellenőrző fólia) egy speciális eszköz, amely segít láthatóvá tenni a mágnesek polaritását. Általában egy vékony, műanyag fóliából készül, amelyben apró vas vagy más mágneses részecskék találhatók, melyek a mágneses mező hatására rendeződnek. A fólia segítségével gyorsan és egyszerűen lehet azonosítani a mágnesek északi és déli pólusát vagy a mágneses mezők mintázatát.

A használat lépései:

  1. Előkészítés: Győződj meg róla, hogy a fólia tiszta és nem sérült.
  2. Elhelyezés: Helyezd a fóliát a vizsgálni kívánt mágnes felületére. Az erősebb mágnesekhez szorosan, közvetlenül kell illeszkednie a fóliának.
  3. Megfigyelés: Figyeld meg, hogyan változik a fólia színe vagy mintázata. A mágneses pólusok különböző mintázatokat és színváltozásokat hoznak létre, jelezve a pólusok helyzetét és a mágneses mező intenzitását.

Tippek:

  • A fóliát érdemes világos háttér előtt használni a jobb láthatóság érdekében.
  • Az érzékelő fólia által mutatott mintázatokat érdemes összehasonlítani ismert mágneses pólusokkal vagy mintákkal, hogy azonosítani lehessen a mágneses mező jellegét.

A mágneses polarizációs fólia könnyen használható eszköz, amely segít azonosítani a mágnesek tulajdonságait és ellenőrizni azok működését különböző alkalmazások során.

Technikai adatok
Vastagság (mm ) 0.18 mm
Méret 50 x 50 mm
1 905 Ft
  • Elérhetőség: Raktáron
  • Cikkszám: PF-50x50
A jobb felhasználói élmény érdekében weboldalunkon cookie-kat használunk. A weboldal böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. Adatkezelési tájékoztató.